Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden
​Indien u bij ons een bestelling plaatst in de webshop, gaat u automatisch akkoord met onderstaande Algemene voorwaarden. De voorwaarden klinken nogal streng, maar daarmee willen we graag duidelijkheid scheppen voor zowel u als klant als ons als ondernemer. 

Bij vragen of twijfels kunt u ons altijd een e-mail sturen naar shop@r-cards.com

Bestellen
Via de website kunt u aanklikken welke producten u graag wilt kopen, waarna het totaalbedrag inclusief verzendkosten verschijnt. Hierna worden uw adresgegevens gevraagd om vervolgens door middel van een betaling de bestelling af te ronden.

​Betalen
U kunt bij ons op drie manieren betalen. Bekijk ze hieronder.

Betaalwijze
Directe Bankoverschrijving
Paypal.me
Tikkie (NL)  

Wij hebben geen automatische betaalmiddelen zoals Ideal.  Dit omdat het maar een kleine hobby webshop is

Betaling d.m.v. overschrijving houdt in, dat je na het invoeren van je bestelling zelf het openstaande orderbedrag op de bankrekening van R-Cards overmaakt. Vermeld bij het handmatig overmaken altijd het bestelnummer. 

Kaarten worden pas verzonden nadat de betaling is ontvangen, wij houden uw bestelde producten 5 dagen apart, indien we na 5 dagen geen betaling van u ontvangen hebben, annuleren wij uw bestelling. 

Indien u een langere betalingstermijn nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen.

Verzenden
Wij maken gebruik van PostNL en DHL voor het verzenden van de bestellingen binnen Nederland. Het is onze verantwoordelijkheid om de artikelen goed te verpakken en te frankeren. Kleine bestellingen worden als briefpost verzonden, dit is altijd de goedkoopste manier, maar desgewenst kunt u kiezen om te verzenden als brievenbuspakje met track & trace code. 

Wij verzenden ook naar het buitenland. Bij grotere bestellingen naar het buitenland, zullen wij op dat moment bekijken welke verzender het goedkoopste is, dit is afhankelijk van het land. Kleine bestellingen worden als briefpost verzonden, dit is altijd de goedkoopste manier. Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekraken of achterhouden/controle of bijbetalen bij de douane.

Twijfelt u over de gewenste verzendmethode, dan is het handig als u de bestelling normaal afrondt, bij verzending kiest voor “Afhalen”, bij betaling kiest voor “Betaling dmv Directe bankoverschrijving”. Uw kaarten zijn dan in ieder geval alvast voor u gereserveerd. Vervolgens neemt u contact met ons op via e-mail naar shop@r-cards.com, dan overleggen we met elkaar wat de beste/goedkoopste verzendmethode is en welke betaalmethode u wenst.

Voor een overzicht van onze verzendkosten verwijzen wij u naar de pagina verzenden

Levertijden
Na ontvangst van uw betaling verwerken en verzenden wij uw bestelling zo spoedig mogelijk. Soms al dezelfde dag, maar soms kan het ook 1 tot 2 dagen duren. Over het algemeen verzenden we enkele keren per week. Bij producten die een langere levertijd hebben, staat dit bij de productomschrijving vermeld. Als uw bestelling een artikel bevat met een langere levertijd, dan geldt dit automatisch ook voor de rest van de artikelen.

Persoonsgegevens en privacy
Bij online winkelen is het onvermijdelijk dat wij gegevens van u nodig hebben, anders kunnen wij u geen artikelen toesturen.

Wij vragen om uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en land. Deze gegevens worden uitsluitend door ons gebruikt om uw bestelling af te ronden. U kunt er voor kiezen om een account aan te maken met een zelf gekozen wachtwoord, maar ook is het mogelijk om als “gast” zonder account een bestelling te plaatsen.

Met onze hostingpartner hebben wij een verwerkersovereenkomst.

Bij bestellingen die met Track & Trace worden verstuurd, worden uw adresgegevens WEL met DHL gedeeld.

Persoonsgegevens worden nooit aan derden verstrekt, anders dan bovengenoemde partijen (DHL en onze hostingprovider) en ongeveer 1x/jaar worden niet-actuele klantgegevens verwijderd.

Beveiliging
Wij maken gebruik van een SSL verbinding. Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Uw gegevens worden gegarandeerd nooit aan anderen verstrekt.

Niet tevreden?
Wij vinden het fijn als u ons op de hoogte stelt van uw ontevredenheid. Dat geeft ons de kans een oplossing te zoeken en onszelf te verbeteren. Wel vragen wij u er rekening mee te houden dat kleuren kunnen afwijken, want een kaart in het écht ziet er altijd anders uit dan een plaatje op internet.

Papier en karton zijn gevoelig voor vocht en temperatuurswisselingen, wij pakken ze daarom zo strak mogelijk in, voorzien van beschermingsmateriaal. Zo staan ze ook bij ons in de voorraadbakken. Desondanks kunnen kaarten tijdens het verzendproces, zeker in de winter, soms wat kromtrekken. Dit is prima te verhelpen door de kaarten om en om te stapelen met een strak elastiekje er om heen, of met een gewicht (stapel boeken) er op. Omdat dit een eigenschap is van onze producten, geldt hiervoor geen herroepingsrecht.

Bij kaarten die rondom een kaderrand(je) hebben, kan het gebeuren dat de rand niet 100% symmetrisch is. Bij het snijden kan er soms 1 tot 3 millimeter verschil optreden. Vaak is dit visueel niet zichtbaar, maar een enkele keer wel, afhankelijk van de kleur van de rand.

Herroepingsrecht
Een klant heeft 14 dagen herroepingsrecht. Zonder opgave van reden mogen de artikelen (mits ongebruikt en onbeschadigd), op kosten van de klant en in originele of vergelijkbare verpakking, geretourneerd worden, waarna u uw geld terugkrijgt exclusief de verzendkosten. Ondanks dat u het niet verplicht bent ons te vertellen, zijn wij wel altijd benieuwd naar de reden van retournering. Daarom is het prettig als u uw retournering even meldt via shop@r-cards.com

Producten die gebruikt en beschadigd zijn nemen wij niet terug. Om schade of zoek raken tijdens verzending te voorkomen, kunt u kiezen voor “verzekerd verzenden” of ophalen. 

Vragen?
Stuurt u gerust een e-mail naar shop@r-cards.com

Contactgegevens
R-Cards
Riekevoort 30
5121 SC Rijen
06-14148148
www.r-cards.com
shop@r-cards.com

Bankgegevens
Naam:  F.A.P. Martens
IBAN:   NL93RABO0145177602